9 tips til hvordan du kan tjene penger

Har du en fulltidsjobb, men føler allikevel at pengene ikke strekker til?
Her er 9 tips til hvordan du kan tjene penger

mann og dame maler rom og smiler

Kanskje du er førstegangskjøper og ønsker å kjøpe drømmehuset, men får beskjed fra banken at du ikke har nok i egenkapital? Eller kanskje du ønsker å ta med familien på en ferietur, men så har du ikke nok sparepenger? Eller sliter du med å betale regningene som kommer hver måned?

Det er ingen god følelse når purringer kommer fallende ned i postkassen hver måned, samtidig med inkassovarsler.
Å føle at pengene ikke strekker til, kan være en stor belastning i hverdagen. Det kan gå utover humøret, det sosiale og nattesøvnen.

Men hva med å prøve å ikke grave deg ned, og heller se løsninger. Det finnes så mange gode metoder som du kan gjøre noe med.


Her har du 9 tips til hvordan du kan tjene penger

1. Selg ting og klær som du ikke bruker
Du har sikkert mye klær eller ting liggende som du ikke bruker? Og mye av det tar du vare på fordi du tenker at du en gang kommer til å bruke det igjen. Eller kanskje du har endret stil og tenker at ingen er interessert i disse kjedelige tingene? Hvorfor ikke prøve å selge de? Det er alltid noen som ønsker de tingene du har.

2. Legg ut annonse om små oppdrag
Tenk over hva du synes er gøy, eller hva du er god på. Dette kan du bruke på å få små oppdrag og tjene penger på. Kanskje du synes det er gøy å kjøre bil? Hva med å hjelpe andre med å flytte og transportere varer? Eller hvis du synes det er greit å male, eller klippe gresset. Hva med å hjelpe andre med dette?
Tenk over hva du er god på, eller hva andre kunne trengt hjelp til. Du kan legge ut annonse på nettet, legge inn annonse i avisen, eller heng opp plakater i butikker.

3. Mystery shopper

Hvis du allikevel er glad i å shoppe, hvorfor ikke tjene penger på det samtidig?
Det finnes en rekke firmaer som tilbyr jobb som Mystery shopper. Når du jobber som en Mystery shopper, sendes du til en butikk for å kjøpe spesifikke varer og for å observere butikkens service.
Etter at du har utført et oppdrag, må du fylle ut et spørreskjema som gir svar på alle tingene du merket deg på oppdraget. Du får betalt for dine Mystery Shopping tjenester ved å fylle ut svar på spørsmål om dette.

4. Start en blogg
Hvis du er glad i å skrive og har lyst til å starte din egen blogg, kan du tjene penger på dette. Internasjonalt finnes det titusenvis mennesker som lever av dette. Og hvis du har god trafikk på bloggen din, kan du få inntekt gjennom affiliate kampanjer og annonsering ved å promotere andres varer og tjenester.

5. Ta en deltidsstilling
Hvis du allerede har en fulltidsjobb, har du kanskje noen timer ledig i helgene? Hva med å ta en deltidsjobb som innebærer en vakt annenhver helg? Slik at du kan tjene noen penger ekstra, men samtidig ha fritid.
For å få en deltidssjobb kan du bl.a ta kontakt med vikarbyråer, eller møt opp hos firmaet du ønsker en jobb hos og spørre direkte der.

6. Tjen penger på undersøkelser på nett

Det finnes nettsider som gir deg betaling mot at du svarer på undersøkelser. Når du allikevel er på smarttelefon eller PCen på ettermiddagen, hvorfor ikke ta en undersøkelse og tjene penger på det?
Og hvis du er en engasjert person som vil få frem meningene dine, må vel dette være midt i blinken for deg?

7. Luft hunder mot betaling

Hvis du er glad i hunder, hvorfor ikke spørre naboen om du kan lufte hunden deres? Naboen har sikkert nok annet å holde på med, og betaler deg gledelig om du lufter hunden. Jeg er helt sikker på at dette er en lønnsom affære hvis man først spør naboene i nærheten.

8. Plukk og pant flasker

Det høres kanskje kjedelig å plukke og pante flasker. Og man skulle kanskje ikke tro at det blir mye penger av det. Men hvis du hører med venner, familie, kollegaer, etc om du kan få flaskene deres, er jeg helt sikker på at det blir mye penger av det. Lag en “pante boks” og legg alle pengene opp i boksen, og du vil se at kronene øker.

9. Selg bildene dine

Hvis du synes det er gøy å ta bilder, eller hvis du har noen skikkelige gode bilder liggende, så kan du legge dem ut på enkelte sider på nettet som gjerne vil kjøpe bildene dine. Du får betaling når noen har kjøpt bildene dine.

 

Det finnes helt sikkert mange andre gode tips. Men ved å kombinere disse tipsene, er jeg helt sikker på at du kan tjene penger, og at du vil føle en lettelse i hverdagen. Og om du ikke klarer å få til alle tipsene, prøv i alle fall ett tips….. Eller to.

Selv om du kanskje ikke blir millionær, så er i alle fall en krone bedre enn ingenting.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial